Victor Orozco Ramirez

O artyście

Zdobył dyplom z wzornictwa przemysłowego na Uniwersytecie w Guadalajarze, ukończył też studia magisterskie z filmu dokumentalnego na Akademii Sztuk Pięknych (HFBK) w Hamburgu. W 1999 r. założył Gremiodiseño (laboratorium designu i sztuki). Obecnie organizuje w Niemczech, Ekwadorze i Meksyku festiwal filmowy „ambulart”, projekt kulturalny mający na celu promocję rozwoju wymiany filmowej pomiędzy Niemcami a Ameryką Łacińską. Wyreżyserował wiele różnych krótkometrażowych filmów animowanych oraz dokumentalnych.
 
Filmografia:
 
Tatei-Kie detrás de la cortina (2008)
La letra con sangre entra (2005)
El teatro de la crueldad (2004) 
Squarehead (2003)
Hazme Santito (2002)
Historia sin fin (2001)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: